10TV

VIDEO // Dodon, restant la istoria Republicii Moldova. Șeful statului neglijează evenimentele

Dodon uită istoria. Șeful statului neglijează evenimentele importante pentru Republica Moldova

Igor Dodon a neglijat importanța zilei de 6 iulie și nu a adresat niciun mesaj contextual comemorării victimelor celui de-a doilea val de deportări din anul 1949. Republica a fost în doliu, drapelele au coborât în bernă, s-au ținut minute de reculegere, Dodon reacție 0. În schimb, șeful statului, în ziua în care s-au împlinit 69 de ani de la genocidul asupra națiunii române a preferat să îl felicite pe președintele Kazahstanului cu ocazia zilei sale de naștere.https://10tv.md/2018/07/09/video-dodon-restant-la-istoria-republicii-moldova-seful-statului-neglijeaza-evenimentele/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 9 iulie 2018

Igor Dodon a neglijat importanța zilei de 6 iulie și nu a adresat niciun mesaj contextual comemorării victimelor celui de-a doilea val de deportări din anul 1949. Republica a fost în doliu, drapelele au coborât în bernă, s-au ținut minute de reculegere, Dodon reacție 0. În schimb, șeful statului, în ziua în care s-au împlinit 69 de ani de la genocidul asupra națiunii române a preferat să îl felicite pe președintele Kazahstanului cu ocazia zilei sale de naștere.

Igor Dodon a postat mesajul de felicitare președintelui Nursultan Nazarbayev, pe pagina sa de Facebook de la primele ore ale dimineții, însă un omagiu sau un comunicat de presă nu a emis în privința comemorării victimelor represiunilor staliniste de acum 69 de ani. Dodon încearcă să treacă cu ușurință peste evenimentele istorice care au marcat acest popor, să ascundă adevărul istoric, iar oamenii sunt nemulțumiți de atitudinea lui.

Președintele Igor Dodon nu a participat nici la ceremonia de depunere de florilor la monumentul din scuarul Gării Feroviare, dedicat victimelor represiunilor staliniste. Amintim că pe 6 iulie 1949 peste 35 de mii de moldoveni au fost duşi în Siberia și în nordul Kazahstanului. Represiunile politice rămân o tragedie a neamului nostru, iar felul cum au fost tratați oamenii, condițiile îngrozitoare și chinurile deportaților, provoacă și astăzi durere și frică întregului popor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top