10TV

VIDEO // VOX: Republica Moldova rămâne fără oameni. 106 persoane părăsesc statul zilnic

Republica Moldova rămâne fără oameni

Numărul populației din Republica Moldova se reduce zilnic cu 106 persoane. Puținele locuri de muncă îi determină pe tineri să-și găsească un job mai bine plătit peste hotare, o spun chiar cetățenii. Un alt motiv este lipsa serviciilor sociale garantate de stat, pe potriva celor din străinătate.https://10tv.md/2018/07/10/video-vox-republica-moldova-ramane-fara-oameni-106-persoane-parasesc-statul-zilnic/

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 10 Iulie 2018

Numărul populației din Republica Moldova se reduce zilnic cu 106 persoane. Puținele locuri de muncă îi determină pe tineri să-și găsească un job mai bine plătit peste hotare, o spun chiar cetățenii. Un alt motiv este lipsa serviciilor sociale garantate de stat, pe potriva celor din străinătate.

Cetățenii Republicii Moldova susțin că din cauza condițiilor financiare, dar și din motive politice sunt nevoiți să părăseastă patria. Majoritatea basarabenilor aleg să se stabilească cu traiul în România, Marea Britanie, Franța, Italia și Israel.

Basarabenii vorbesc cu durere despre Republica Moldova și își doresc ca tinerii să nu o părăsească niciodată. Sitemul politic, situația economică și socială îi obligă să ia calea migrației.

Oamenii pleacă peste hotare din cauza nivelul scăzut de remunerare în Republica Moldova, care este mult mai redus în comparație cu ţările dezvoltate. O altă cauză vizează corupția și birocrația excesivă în instituțiile publice locale și centrale, interesele cetățenilor nu sunt protejate de lege, iar aceștia nu mai au încredere în poliție sau în instituțiile de justiție.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top