10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Unirea se face prin înfrățiri

Centenar prin înfrățiri. Astăzi, comuna Târgșoru Vechi din județul Prahova și-a dat mâna pe vecie cu localitatea Hiliuți din raionul Rîșcani. Reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale au semnat un acord de colaborare pentru aprofundarea parteneriatului în domeniile cheie – sănătate, economie, infrastructură și cultură. Acordul de înfrățire a fost realizat datorită sprijinului oferit de Vice-Președintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă.  

Acordul de înfrățire semnat între comuna Târgșoru Vechi și Hiliuți, are la bază relația specială dintre România și Republica Moldova și aspectele necesare pentru accesarea fondurilor europene. Acordul urmărește consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două unități administrativ teritoriale. La semnarea acordului de cooperare au fost prezenți sub-prefectul, Vice-Președintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă și consilieri.

Ieri, 10 iulie, reprezentanții Primăriei sectorului 5 București, au întreprins o vizită de lucru în municipiul Ungheni, în vederea stabilirii unui viitor acord de înfrățire. Până în acest moment, peste 500 de localități au semnat acorduri de înfrățire între unitățile administrativ-teritoriale din România și din Republica Moldova.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close