10TV

VIDEO / 100 idei de business la 100 de ani de la Marea Unire. România-RM, parteneri de afaceri

100 idei de business la 100 de ani de la Marea Unire. România și RM, parteneri de afaceri

România și-a promovat investițiile în Republica Moldova la prima conferință de business, organizată la Chișinău. Peste 100 de antreprenori, bancheri și economiști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire în cadrul conferinței “Republica Moldova-România. Investiții, comerț, finanțare. Idei pentru creștere”. La eveniment, pespectivele economice ale statului au fost analizate împreună cu firmele locale, economiști și sociologi veniți din România.https://10tv.md/2018/07/12/video-100-idei-de-business-la-100-de-ani-de-la-marea-unire-romania-rm-parteneri-de-afaceri/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 12 Iulie 2018

România și-a promovat investițiile în Republica Moldova la prima conferință de business, organizată la Chișinău. Peste 100 de antreprenori, bancheri și economiști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire în cadrul conferinței “Republica Moldova-România. Investiții, comerț, finanțare. Idei pentru creștere”. La eveniment, pespectivele economice ale statului au fost analizate împreună cu firmele locale, economiști și sociologi veniți din România.

Evenimentul “Republica Moldova-România. Investiții, comerț, finanțare. Idei pentru creștere”a fost organizat de către Ziarul Financiar, Banca Transilvania și Victoriabank. Companiile participante la conferință, din România și Republica Moldova au discutat despre investiții, comerț și finanțare.

În cadrul conferinței a fost prezent ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a vorbit despre relațiile speciale dintre România și Republica Moldova, relații care se bazează pe comunitatea de limbă, istorie și tradiții.

A apreciat că România este poate cel mai vocal avocat al Republicii Moldova și că urmărește cu consecvență și seriozitate să susțină și să promoveze interesele oamenilor de afaceri români, a capitalului românesc în Republica Moldova, precum și să contribuie la îmbunătățirea climatului investițional originar din România în Republica Moldova.

Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania a declarat că această conferință va contribui la creșterea interesului pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Republica Moldova.

Președintele Victoriabank, Bogdan PLeșuvescu a menționat că cel mai important lucru de care trebuie să se țină cont este investiția în educație.

Omul de afaceri John Maxemchuk, spune că economia din Republica Moldova ar putea să crească considerabil, dacă oamenii ar avea scopuri concrete.

La începutul anului 2018 Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank și deține pachetul majoritar împreună cu Banca pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top