Actualități

VIDEO // Cetățenie română este un drept sau o obligație?

Cetățenia română, un drept sau obligație?

Mai mult de un milion de oameni din Republica Moldova au sau sunt în curs de obținere a cetățeniei române. Unii dintre ei au dobândit-o pe baza dreptului istoric, alţii, mai tineri, deja s-au născut cu ea. Până la ora actuală, peste 94 de mii de cetățeni moldoveni au solicitat cetățenia României.

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 11 Iulie 2018

Mai mult de un milion de oameni din Republica Moldova au cetățenie română. Unii dintre ei au dobândit-o pe baza dreptului istoric, alţii, mai tineri, deja s-au născut cu ea. Până la ora actuală, peste 94 de mii de cetățeni moldoveni au solicitat cetățenia României.

Moldovenii dintre Prut şi Nistru reprezintă pentru România o parte a Patrimoniului Naţional. Procesul de redobândire a cetățeniilor românești a fost accelerat în ultima perioadă. Cea mai mare parte a oamenilor din Republica Moldova au dobândit cetățenia română prin depunerea de documente şi folosirea căilor oficiale, o parte prin căsătorii şi mai nou, cei care s-au născut direct ca şi cetăţeni români. Oamenii din Republica Moldova susțin că cetățenia română este o soluție pentru a putea pleca peste hotarele statului. Pe când unii vor cetățenia română pentru a pleca din Republica Moldova mai ușor, alții o vor ca să-și confirme identitatea. Așadar, numărul de cetățeni ai Republicii Moldova care solicită pașaportul României se află într-o continuă creștere. Marea majoritate încearcă să găsească condiții mai bune de trai și părăsesc Republica Moldova.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top