10TV

VIDEO // Marșul Centenar și-a încheiat a doua etapă. Români din diaspora, alături de unioniști

Marșul Centenar și-a încheiat cea de-a doua etapă la Târgu-Mureș. Români din diaspora s-au alăturat unioniștilor

Final de traseu pentru etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a încheiat ieri 11 iulie! Unioniștii au ajuns în județul Mureș, unde au fost întâmpinați de zeci de localnici care susțin inițiativa. Printre participanții care vor merge în etapele următoare se regăsesc și români veniți din Diaspora.https://10tv.md/2018/07/12/video-marsul-centenar-si-a-incheiat-a-doua-etapa-romani-din-diaspora-alaturi-de-unionisti/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 12 Iulie 2018

Final de traseu pentru etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a încheiat ieri 11 iulie! Unioniștii au ajuns în județul Târgu-Mureș, unde au fost întâmpinați de zeci de localnici care susțin inițiativa. Printre participanții care vor merge în etapele următoare se regăsesc și români veniți din Diaspora.

Etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a desfășurat în perioada 7 – 11 iulie, s-a încheiat ieri în județul Târgu-Mureș. Printre participanții care s-au alăturat acțiunii în acest județ se enumeră și doamna Alexandra Esur, româncă din Diaspora, care afirmă că a venit din Strasbourg, alături de fiica ei, direct în Marșul Centenar. Își va petrece concediul alături de unioniștii care duc Flacăra Unirii pe fos la Chișinău.

Etapa a treia a Marșului presupune distanța Sighișoara-Sibiu. Organizatorii fac apel către toți susținătorii Unirii să fie prezenți sâmbătă, 14 iulie, la Sighișoara, de unde toată mulțimea adunată va porni mai departe în marș. Pentru a ajunge acolo, unioniștii se vor grupa în mai multe centre: Iași, Cluj-Napoca, București și Chișinău.

Cei care doresc să se alăture marșului o pot face prin înscriere pe unire2018.ro, prin sau contactarea directă a organizatorilor prin telefon sau rețelele de socializare.

Încă 9 etape mai au de parcurs unioniștii care au pornit pe 1 iulie, pe jos, în Marșul Centenar, pentru a scrie încă o filă de istorie la cei 100 de ani de la Marea Unire.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top