Diverse

VIDEO // DECIS! Interconectarea energetică România-RM, undă verde din partea Parlamentului

DECIS! Interconectarea energetică România-RM, undă verde din partea Parlamentului

Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind interconectarea electrică Republica Moldova-România, semnat la Chişinău la 20 decembrie 2017, a fost ratificat astăzi de Parlament. Proiectul va spori securitatea în aprovizionarea cu energia electrică a Republicii Moldova și va reduce dependența de la o singură sursă, cea a Rusiei.https://10tv.md/2018/07/13/video-decis-interconectarea-energetica-romania-rm-unda-verde-din-partea-parlamentului/

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 13 Iulie 2018

Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind interconectarea electrică Republica Moldova-România, semnat la Chişinău la 20 decembrie 2017, a fost ratificat astăzi de Parlament. Proiectul va spori securitatea în aprovizionarea cu energia electrică a Republicii Moldova și va reduce dependența de la o singură sursă, cea a Rusiei.

Contractul prevede oferirea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiții de 80 de milioane de euro pentru lucrările de construcţie şi dezvoltare a infrastructurii necesare pentru interconectarea permanentă a reţelelor de transport de energie electrică din România şi Republica Moldova.

Suma creditului va fi transferată în 20 de rate, fiecare tranşă nu trebuie să fie în valoare mai mică de 1 000 000 de euro. Termenul împrumutului este de 25 ani. Proiectul de interconectare energetică între cele două maluri ale Prutului ar urma să fie finalizate până în anul 2022.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top