10TV

VIDEO // Ultima școală cu predare în limba română, în proces de reconstrucție

Ultima școală cu predare în limba română, în proces de reconstrucție

Doar vorbe deșarte și bătaie de joc privind implicarea autorităților în soluționarea problemei dificile a ultimii școli românești din satul Aluatu, raionul Taraclia. Pentru a schimba radical situația din local, aceasta necesită înfrățită cu una similară din România. În cadrul emisiunii Moldova Live, Președintele Asociației Unirea-ODIP, a sugerat ca până în toamnă, să fie semnat un acord de parteneriat, pentru a readuce raionul Taraclia la un trai decent pentru localnici.Și tu poți susține activitatea noastră: https://www.patreon.com/10TV .

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 13 Iulie 2018

Doar vorbe deșarte și bătaie de joc privind implicarea autorităților în soluționarea problemei dificile a ultimii școli românești din satul Aluatu, raionul Taraclia. Pentru a schimba radical situația din local, aceasta necesită înfrățită cu una similară din România. În cadrul emisiunii Moldova Live, Președintele Asociației Unirea-ODIP, a sugerat ca până în toamnă, să fie semnat un acord de parteneriat, pentru a readuce raionul Taraclia la un trai decent pentru localnici.  

Declarații dure din partea parlamentarilor de la Chișinău pe subiectul ultimii școli cu predare în limba română din satul Aluatu, raionul Taraclia, sunt folosite drept propagandă politică, a declarat Vlad Bilețchi, Președintele Asociației Unirea-ODIP.

Raionul Taraclia are nevoie de o înfrățire cu o localitate din România. Acordul dintre cele două unități administrativ-teritoriale va pune bazele unui parteneriat în baza căruia se pot accesa fonduri europene, care să devină surse financiare pentru grădinițe, școli, drumuri și iluminare stradală, susține Vlad Bilețchi.

Școala gimnaziu „Dmitrie Cantemir” din raionul Taraclia se află în plin proces de reconstrucție după ce unioniștii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva ultima instituție de învățământ cu predare în limba română.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top