10TV

VIDEO // Un nou protest „ACUM” în Chișinău

Un nou protest „ACUM” în Chișinău

Simpatizanții PAS și PPDA au protestat azi dimineață în fața Inspectoratelor de Poliție din mai multe raioane, iar în capitală s-au adunat la brigada Fulger. Aceștia au cerut ca oamenii legii să treacă de partea lor la urmatoarele proteste. Manifestanții nu vor decât să păteze imaginea poliției care își va face în continuare treaba, răspund cei de la IGP. Cu 10 minute întârziere față de ora anunțată, cei 20 de manifestanți au pichetat instituția de pe strada Mesager. Protestul a durat mai bine de jumătate de oră.

Publicată de 10tv.md pe Luni, 16 Iulie 2018

Simpatizanții PAS și PPDA au protestat azi dimineață în fața Inspectoratelor de Poliție din mai multe raioane, iar în capitală s-au adunat la brigada Fulger. Aceștia au cerut ca oamenii legii să treacă de partea lor la urmхtoarele proteste. Manifestanții nu vor decât să păteze imaginea poliției care își va face în continuare treaba, răspund cei de la IGP. Cu 10 minute întârziere față de ora anunțată, cei 20 de manifestanți au pichetat instituția de pe strada Mesager. Protestul a durat mai bine de jumătate de oră. 

Mișcarea de Rezistența Națională „ACUM”, condusă de liderii PPDA și PAS, au protestat azi-dimineață în fața sediului Brigăzii de poliție cu Destinație Specială „Fulger”. Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Inga Grigoriu, a spus că protestatarii au venit cu un mesaj către polițiștii de la „Fulger”. „Îi îndemnăm să facă uz de prevederile legale, să nu îndeplinească ordinele ce nu corespund funcției și să apere poporul”, a declarat ea.

Totodată, Chiril Moțpan, secretarul general al Platformei, a îndemnat polițiștii, inclusiv foștii săi colegi, să iasă și să fie alături de popor. „Pentru că altfel nu veți avea viitor, nici copiii voștri nu vor avea viitor”, a precizat el.

Liderul PAS, Maia Sandu și șeful Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au lipsit de la flashmob-ul organizat. Vicepreședintele PPDA susțIne că nu este neapărat ca cei doi lideri să participe la toate acțiunile de protest.

Protestatarii au încercat să-i convingă pe reprezentanții forțelor de ordine că „sunt umiliți, batjocoriți și folosiți în scopuri improprii meseriei alese”.
Manifestații similare sunt anunțate și în Chişinău, la sediul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.
Acțiuni similare, organizate de Mișcarea de rezistență națională, înființată de Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, alte câteva formațiuni politice și organizații neguvernamentale, s-au desfășurat la începutul acestei săptămâni la Ministerul Afacerilor Interne și la sediile celor cinci comisariate de poliție din Capitală.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top