10TV

VIDEO/ Mesaj de la Bruxelles. Europarlamentar face o adresare către Dodon, Candu și Plahotniuc

Un europarlamentar face o adresare acidă către Dodon, Candu și Plahotniuc

”Uniunea Europeană așteaptă ca guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire”, este declarația europarlamentarului Cristian Preda, către cei care au blocat ajutorul financiar al Uniunii Europene. Adresarea se referă, în primul rând, președintelui statului, Igor Dodon.https://10tv.md/2018/07/19/video-mesaj-de-la-bruxelles-europarlamentar-face-o-adresare-catre-dodon-candu-si-plahotniuc/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 19 iulie 2018

”Uniunea Europeană așteaptă ca guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire”, este declarația europarlamentarului Cristian Preda, către cei care au blocat ajutorul financiar al Uniunii Europene. Adresarea se referă, în primul rând, președintelui statului, Igor Dodon.

Mesaj dur, al europarlamentarului Cristian Preda, către cei care au blocat ajutorul financiar al Uniunii Europene. Oficialul de la Bruxelles afirmă că ”Uniunea Europeană așteaptă ca guvernul să facă ceea ce a promis să facă, nu să trimită scrisori de nemulțumire.”

Adresarea se referă, în primul rând, la președintele Dodon, care consideră că Acordul de Asociere, în general relația cu Uniunea Europeană e proastă și că nu merită să facă vreun efort pentru ca relațiile cu Bruxelles-ul să fie îmbunătățite, și, în al doilea rând, sigur este vorba despre Plahotniuc și despre cei pe care îi controlează la Chișinău.

Condițiile puse pentru asistența macrofinanciară nu sunt îndeplinite de către Guvernul RM, pe când Uniunea Europeană își dorește să susțină cetățenii R. Moldova.

Amintim că, la data de 5 iulie, Parlamentul European a adoptat o Rezoluție, prin care asistența macrofinanciară a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Aceasta se datorează, în mare parte, ultimelor evenimente care au avut loc la Chișinău, în special, invalidarea alegerilor locale din capitală.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top