10TV

VIDEO // PAS și PPDA, împotriva PDM. Opoziția a protestat împotriva construirii unui edificiu

PAS și PPDA împotriva PDM. Un nou protest în Chișinău

Seria protestelor continuă în Chișinău. Mișcarea de Rezistență Națională a manifestat în această dimineață în fața Primariei. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că în locul cafenelei Guguță urmează să fie construit un business centru multietajat.https://10tv.md/2018/07/24/video-pas-si-ppda-impotriva-pdm-opozitia-a-protestat-impotriva-construirii-unui-edificiu/

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 24 Iulie 2018

Seria protestelor continuă în Chișinău. Mișcarea de Rezistență Națională amanifestat în această dimineață în fața Primariei. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că în locul cafenelei Guguță urmează să fie construit un business centru multietajat.

Mai mulți cetățeni, în frunte cu lideri Platformei Demnitate și Adevăr, au desfășurat un protest în fața Primăriei Chișinău împotriva construirii unui edificiu în locul cafenelei Guguță în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

Andrei Năstase spune că „mafia imobiliară, coordonată de beneficiarul său plenar, Vlad Plahotniuc, este tot mai aproape de realizarea unei scheme frauduloase de proporții, având drept finalitate o construcție abuzivă într-un spațiu verde din centrul Capitalei”.

Menționăm că în locul cafenei Guguță va fi construit un Centru socio-cultural și de agrement, Consiliul Național al Monumentelor Istorice avizând pozitiv, joi, 19 iulie, o schiță de proiect în acest sens. Activiștii și societatea civilă au criticat de mai multe ori inițiativa de a construi un alt edificiu în locul cafenelei, fiind creată Mișcarea ”Occupy Guguță”, care a organizat mai multe proteste în acest sens.

1 Comment

1 Comment

  1. timofei

    24 iulie 2018 at 21:26

    si ce naiba are acest edificiu cu politica?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top