10TVActualități

VIDEO // Noi percheziții desfăşurate în dosarul “Tomograf 2”, la Institutul Mamei și Copilului

Noi percheziții desfăşurate în dosarul “Tomograf 2”. De această dată la Institutul mamei si copilului. Ofiţerii CNA au ridicat aproximativ 1,5 milioane de lei. Doctorii sunt cercetaţi penal, iar dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare. 

Aproximativ 1,5 milioane de lei au fost ridicaţi, la data de 2 august, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul “Tomograf 2”.

Banii au fost găsiţi atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Institutul Mamei și Copilului, cât și într-o casă de valori deținută de șeful secției Radiologie şi Imagistică, Nicolae Doni.

Oamenii legii au ridicat din safeu aproape 762 de mii de lei, 24.300 de euro, o mie de dolari, dar și articole din aur. Potrivit oamenilor legi, Doni ar fi organizat o schemă de extorcare de bani de la pacienți, prin intermediul angajaților săi. Plățile erau pretinse de la persoanele care erau supuse investigațiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă. Aceștia cereau de la pacienții între 200-500 de lei, pe zi fiind programați până la 40 de bolnavi.

Totodată, potrivit CNA au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 1″ în care sunt vizaţi medici de la Centrul Republican de Diagnostică Medicală. În acest dosar, au fost ridicate aproape șapte milioane de lei, un imobil şi două automobile.

În ambele cauze, doctorii sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă de 400 de mii de lei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close