10TVActualități

VIDEO // Lupta pentru singura școală românească din raionul Taraclia a luat sfârșit.

Lupta pentru singura școală românească din raionul Taraclia a luat sfârșit. Cele șase săli de clasă ale școlii au fost renovate. Acoperișul și geamurile școlii au fost reparate, grație banilor oferiți de cetățeni, dar și de statul român și Guvernul Republicii Moldova. Cei 70 de elevi din satul Aluatu, pot să meargă de la 1 septembrie într-o școală renovată, cu condiții prielnice pentru studii în limba română.  

Reparația sălilor de clasă s-a realizat timp de trei săptămâni, iar din toamnă elevii vor reveni la școală unde se vor putea studia în condiții mult mai bune.

453.000 de lei au fost alocați de către guvernul de la Chișinău pentru reparația gimnaziului „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia. Directorul instituției, Ada Adonceva, este mulțumită de rezultatul obținut și spune că prin renovarea școlii românești i-a fost îndeplinit un vis.

Unul dintre profesorii Gimnaziului „Dimitrie Cantemir”, Elena Ciolacu, spune că inițiativa de a lupta pentru școala românească îi aparține unui fost profesor al gimnaziului și președintelui Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi care au reușit să includă și alți unioniști în campania de colectare a fondurilor necesare pentru renovarea instiuției.

Amintim că, școala din satul Aluatu este unica instituție de învățământ cu predare în limba română din raionul Taraclia, iar administrația fostului liceu a bătut la ușa autorităților timp de doi ani pentru a soluționa problema.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close