10TV

VIDEO // România salvează economia RM. 346 de milioane de dolari pentru exporturi

România salvează economia Republicii Moldova

Republica Moldova exportă tot mai multe produse în ţările Uniunii Europene, iar, dintre acestea, mai mult de o treime ajung pe pieţele din România. De la începutul anului suma a ajuns la 346 de milioane de dolari. Aceasta este urmată de Italia și Germania, cu 147 și respectiv 113 milioane de dolari.https://10tv.md/2018/08/09/video-romania-salveaza-economia-rm-346-de-milioane-de-dolari-pentru-exporturi/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 9 August 2018

 Republica Moldova exportă tot mai multe produse în ţările Uniunii Europene, iar, dintre acestea, mai mult de o treime ajung pe pieţele din România. De la începutul anului suma a ajuns la 346 de milioane de dolari. Aceasta este urmată de Italia și Germania, cu 147 și respectiv 113 milioane de dolari.

România și-a consolidat poziția de lider în clasamentul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova, schimburile comerciale dintre cele două state s-au ridicat în prima jumătate a anului curent la 732 milioane de dolari.

Mărfurile din Republica Moldova sunt tot mai solicitate în România, totodată cresc și achizițiile de mărfuri de pe piața română. Exportul de produse moldovenești a crescut cu 26,5 la sută, în ianuarie-iunie. Volumul mărfurilor exportate din R. Moldova către România a fost de 346 milioane de dolari.

Republica Moldova a importat din România mărfuri în valoare de 386 milioane de dolari SUA, în ianuarie-iunie 2018, în creștere cu aproape 29 la sută față de perioada similară a anului precedent.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top