10TV

VIDEO / O viață pentru Unire în regiunea separatistă! O profesoară, luptă cu ‘cancerul’ rusesc

Lupta pentru Unire în regiunea transnistreană i-a fost remunerată

24 de ani de luptă pentru unire i-au fost remarcați și apreciați. O profesoară din regiunea transnistreană a primit diplomă de excelență pentru dedicația față de cauză. Este vorba de Raisa Padurean care de mai mult de două decenii promovează drepturile copiilor români în regiunea separatistă.https://10tv.md/2018/08/10/video-o-viata-pentru-unire-in-regiunea-separatista-o-profesoara-lupta-cu-cancerul-rusesc/

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 10 august 2018

24 de ani de luptă pentru unire i-au fost remarcați și apreciați. O profesoară din regiunea transnistreană a primit diplomă de excelență pentru dedicația față de cauză. Este vorba de Raisa Padurean care de mai mult de două decenii promovează drepturile copiilor români în regiunea separatistă.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Raisa Padurean, a primit din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni o diploma de excelență și un premiu pentru întreaga activitate pedagogică și aportul deosebit și constant în menținerea și promovarea identității românești în regiunea transnistreană.

Raisei Padurean i-au fost înmânate ieri, 9 august premiul și diploma cu ocazia Anului Centenarului Marii Uniri.

Contactată de 10TV, Raisa Padurean a declarat că a fost premiată chiar în spitalul în care se tratează împotriva cancerului, la București, dar dânsa susține că boala cu care se confruntă nu se compară cu cancerul rusesc răspândit peste tot în lume.

Întrebată cum e să lupți pentru unire într-o regiune separatistă, aceasta declară că este foarte greu, dar nu imposibil.

Raisa Pădurean este profesor în regiunea transnistreană de 37 de ani. De 24 de ani este director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol. De când ocupă această funcție, luptă cu îndârjire pentru drepturile copiilor români, pentru păstrarea identității naționale, iar tricolorul românesc este nelipsit din sălile de clasă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top