10TV

VIDEO // Marșul Centenar a ajuns la Soveja. Flacăra Unirii parcurge cea de-a opta etapă

Marșul Centenar a ajuns la Soveja. Flacăra Unirii parcurge cea de-a opta etapă

Marșul Centenarului traversează Carpații în Vrancea. Unioniștii care merg pe jos pe traseul Alba Iulia-Chișinău, cale de 1300 de km, au pornit sâmbătă în etapa a opta a marșului, din Ojdula, și obiectivul lor final pentru această etapă este să ajungă la Mărășești. Cu drapele tricolore, pancarte cu mesajul „Basarabia e România” și tricouri personalizate cu mesaje unioniste, participanții la Marșul Centenarului trec zilele acestea prin Soveja, Mărăști, Răcoasa, Panciu, Mărășești, pe urmele eroilor români din Primul Război Mondial. Astăzi, Flacăra Unirii a ajuns la Soveja.https://10tv.md/2018/08/13/video-marsul-centenar-a-ajuns-la-soveja-flacara-unirii-parcurge-cea-de-a-opta-etapa/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 13 August 2018

Marșul Centenarului traversează Carpații în Vrancea. Unioniștii care merg pe jos pe traseul Alba Iulia-Chișinău, cale de 1300 de km, au pornit sâmbătă în etapa a opta a marșului, din Ojdula, și obiectivul lor final pentru această etapă este să ajungă la Mărășești. Cu drapele tricolore, pancarte cu mesajul „Basarabia e România” și tricouri personalizate cu mesaje unioniste, participanții la Marșul Centenarului trec zilele acestea prin Soveja, Mărăști, Răcoasa, Panciu, Mărășești, pe urmele eroilor români din Primul Război Mondial. Astăzi, Flacăra Unirii a ajuns la Soveja.

Marșul Centenar a dat startul celei de-a 8-a etapă. După 900 de kilometri parcurși participanții au ajuns la Soveja. Traseul acestei etape presupune parcurgerea unor locații cu o conotație istorică importantă pentru Marea Unire.

Unioniștii vor ajunge pe 24 august la Iași, unde timp de 2 zile vor asista la conferințele Congresului Reîntregirii Neamului, iar pe 26 august vor traversa Prutul. Marșul Centenar va ajunge pe 1 septembrie la Chișinău, acolo unde se va desfășura un grandios eveniment unionist.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top