10TV

VIDEO // Rusia întoarce din nou merele moldovenești înapoi în Republica Moldova

Rusia întoarce din nou merele moldovenești în Republica Moldova

Rusia întoarce din nou merele moldovenești înapoi în Republica Moldova. Un lot de 20 de tone de fructe au fost interzise în Federația Rusă. Motivul, spun cei de la Rosselkhoznadzor - depistarea în mere a larvelor de molie orientală.

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 14 August 2018

Rusia întoarce din nou merele moldovenești înapoi în Republica Moldova. Un lot de 20 de tone de fructe au fost interzise în Federația Rusă. Motivul, spun cei de la Rosselkhoznadzor – depistarea în mere a larvelor de molie orientală.

Inspectorii Oficiului Rosselkhoznadzor pentru regiunile Orel și Kursk din Federația Rusă au interzis accesul unui lot de aproximativ 20 de tone de mere moldovenești pe teritoriul rus din cauza depistării, în cadrul unui control, a larvelor de molie orientală.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului rus de control, identificarea speciilor de dăunători a fost confirmată și de rezultatele examenului de laborator.

Specialiștii din Republica Moldova consideră că prezența unor dăunători în unele fructe proaspete este ceva firesc și nu ar trebui să fie motiv de interdicție a unui lot întreg. Mai devreme, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi a spus că, în cazul în care se depistează un dăunător într-un fruct, conform normelor internaționale se face fumigație, ca dăunătorul să nu fie în stare vie.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top