10TVActualități

OPINIE // Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar

Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar, ci doar de a păstra o stare de frică permanentă. Teritoriile din stânga Nistrului nu au aparținut niciodată Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de liderului Mișcării populare anti-mafie, SERGIU MOCANU în cadrul emisiunii Sfatul Țării.

Federați rusă ține locuitorii R. Moldova în alertă. Nu doar în regiunea transnistreană, dar și pe partea dreaptă a Nistrului, Rusia are oameni plătiți care duc statul la epuizarea resurselor pe un eventual conflict. Opinia aparține liderului Mișcării populare anti-mafie, SERGIU MOCANU declarată în cadrul emisiunii Sfatul Țării.

Potrivit lui Mocanu, R. Moldova este un stat creat nepotrivit de către Rusia, iar Transnistria nu a aparținut niciodată republicii.

R. Moldova nu va avea niciodată capacitatea de operare a Rusiei, iar pentru asta nici nu este nevoie de mărirea bugetului militar, mai adaugă Mocanu.

Amintim că Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreana se pregătesc din nou să forțeze râul Nistru. Pentru a desfășura exercițiile militare pe Nistru, militarii ruși au verificat tehnica militară, fapt care a a îngrijorat cetățenii din împrejurimi și autoritățile. Ministerul Apărării al Republicii Moldova a cerut de fiecare dată ca contingentul militar rus să se abțină de la astfel de provocări, dar a fost ignorat.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close