10TV

VIDEO // Pentru Dodon ‘limba’ nu contează. 10 butoaie cu vin de la Condrița pe muntele Athos

Pentru Dodon ''limba'' nu contează. Șeful de la Condrița a cărat 10 butoaie cu vin pe muntele Athos

Dodon, cu BUTOAIE după el în pelerinajul de pe muntele Athos. Pe lângă icoane, fotografi și drone, Dodon a luat cu el și zece butoaie pline cu „vin pastoral” pe care le-a lăsat pe la mănăstirile vizitate în calitate de „dar de la președintele Republicii Moldova. Așa cum pentru Dodon limba mai puțin contează, a inscripționat texte în limba...rusă pe vasele aduse de la Condrița.https://10tv.md/2018/08/15/video-pentru-dodon-limba-nu-conteaza-10-butoaie-cu-vin-de-la-condrita-pe-muntele-athos/

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 15 August 2018

Dodon, cu BUTOAIE după el în pelerinajul de pe muntele Athos. Pe lângă icoane, fotografi și drone, Dodon a luat cu el și zece butoaie pline cu „vin pastoral” pe care le-a lăsat pe la mănăstirile vizitate în calitate de „dar de la președintele Republicii Moldova. Așa cum pentru Dodon limba mai puțin contează, a inscripționat texte în limba…rusă pe vasele aduse de la Condrița.

O poză în care Dodon stă cu un pahar cu vin în fața unui butoi cu vin din cele 10 aduse din RM a fost publicată pe Facebook de deputatul socialist Grigori Novac, unul dintre cei care îl însoțesc pe șeful statului pe „muntele sfânt”. Deși pe butoi este imprimată stema R. Moldova, republică a cărei limbă oficială este română, textul care anunță darul lui „Igor Dodon, președintele R. Moldova” este în… limba rusă.

Internauții au remarcat acest detaliu și l-au luat în colimator pe Igor Dodon care ignoră limba statului pe care îl conduce. În ajutor a sărit Novac, explicând faptul că starețul mănăstirii Hilandar unde a ajuns butoiul din poză „a vorbit în rusă”: „Important este cum ești primit, cum ești stimat, dar limba de comunicare mai puțin contează”.

1 Comment

1 Comment

  1. Rustin

    15 august 2018 at 21:34

    Ce-i lui Dodon? Poh de lume și cetățeni! Așa arată untrădător de patrie și neam.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top