10TV

VIDEO / Proiecte concrete pentru UNIRE. Alianța pentru Centenar – 1 an de activitate unionistă

Proiecte concrete pentru UNIRE. Alianța pentru Centenar - 1 an de activitate unionistă

Anul 2018 este momentul în care se punctează decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Basarabia, iar prin aceste idei s-au pus bazele Alianței pentru centenar, care astăzi împliniște un an de la fondare.https://10tv.md/2018/08/20/video-proiecte-concrete-pentru-unire-alianta-pentru-centenar-1-an-de-activitate-unionista/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 20 August 2018

Anul 2018 este momentul în care se punctează decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Basarabia, iar prin aceste idei s-au pus bazele Alianței pentru centenar, care astăzi împliniște un an de la fondare.

„2018 este despre Basarabia” – Aceasta este ideea care a stat la baza Alianței pentru Centenar, care astăzi, 20 august, împlinește un an de la fondare.

Nu se poate vorbi despre Centenarul Marii Uniri fără Basarabia. Aceasta este concluzia la care au ajuns cele 100 de organizații civice de pretutindeni, care la 20 august 2017, la Parlamentul de la București s-au reunit în Alianța pentru Centenar.

Organizațiile și-au unit forțele și au pregătit acțiuni de amploare pentru marcarea Centenarului in 2018, altele decât cele planificate de stat, proiecte unioniste proprii, culturale sau sociale cu impact identitar.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top