10TV

VIDEO // Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei

Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei

Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei acuzând Moscova de încălcări masive ale drepturilor omului. Ilegalitățile sunt legate de persecutarea etnicilor georgieni din Abhazia și din Osetia de Sud.https://10tv.md/2018/08/22/video-georgia-a-intentat-la-cedo-un-proces-impotriva-rusiei/

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 22 August 2018

Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei acuzând Moscova de încălcări masive ale drepturilor omului. Ilegalitățile sunt legate de persecutarea etnicilor georgieni din Abhazia și din Osetia de Sud.

Potrivit Ministerului Justiției de la Tbilisi, Georgia a prezentat probe relevante în acest sens şi ridicat problema responsabilității pe care o poartă Federația Rusă pentru ceea ce se întâmplă în teritoriile georgiene aflate sub ocupaţie rusă.

Georgia face apel la Uniunea Europeană să stabilească responsabilitatea Rusiei pentru încălcarea mai multor articole ale Convenției Europene. În mod special, ocupația rusă și campania deliberată a Rusiei împotriva populației georgiene încalcă articolul 2 din Convenția Europeană, articolul 3 cu privire la interzicerea torturii, articolul 5, care face referire la dreptul la libertate și securitate şi articolul 8 – dreptul la protejarea familie.

În plus, autoritățile georgiene subliniază că autoritățile ruse nu facilitează demersurile Georgiei în ceea ce priveşte căutarea infractorilor şi a suspecţilor care se ascund în Rusia.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top