10TV

VIDEO // In Memoriam Maria Drăgan, cântăreața ar fi împlinit astăzi 71 de ani

In Memoriam Maria Drăgan, cântăreața ar fi împlinit astăzi 71 de ani

In Memoriam Maria Drăgan! Cunoscuta cântăreaţă ar fi împlinit astăzi 71 de ani. Maria cânta. Cânta din suflet. A ajuns la un repertoriu de peste 500 de cântece. În orice colţ al ţării era aşteptată şi aplaudată.Pe timpuri, la concerte, ridica săli întregi în picioare. Dar... toate până la un timp. După şapte ani de plină glorie, brusc, Maria Drăgan a dispărut.

Publicată de 10tv.md pe Joi, 23 August 2018

In Memoriam Maria Drăgan! Cunoscuta cântăreaţă ar fi împlinit astăzi 71 de ani. Maria cânta. Cânta din suflet. A ajuns la un repertoriu de peste 500 de cântece. În orice colţ al ţării era aşteptată şi aplaudată.Pe timpuri, la concerte, ridica săli întregi în picioare. Dar… toate până la un timp. După şapte ani de plină glorie, brusc, Maria Drăgan a dispărut.

Regretata interpretă Maria Drăgan ar fi împlinit astăzi 71 de ani. Renumita artistă s-a născut în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni, în anul 1947. După unele date, cântăreaţa de muzică populară ar fi apărut pe lume în 23 iulie. De-a lungul carierei, ea a încântat publicul cu vocea sa unică. Printre cele mai cunoscute piese ale ei se numără “Vai, sărmana turturică”, “Leliţă Ioană” şi “Foaie verde bob năut.”

Interpreta a cântat mulţi ani cu orchestrele “Mugurel” şi “Lăutarii” şi a mers în numeroase turnee prin Europa. În memoria artistei, în satul său de baştină, Bălăureşti, are loc anual un festival care îi poartă numele.

Bolnavă fiind, a continuat să cânte. Dar nu pe marile scene, ci în restaurante. Distrusă de colegi, distrusă de regimul care nu tolera cântecele româneşti, Maria Drăgan revine în satul natal.

Maria Drăgan s-a stins din viaţă în 1986, când avea doar 39 de ani. Interpreta de muzică populară suferea de tuberculoză.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top