10TVActualități

VIDEO // PUN condamnă actul criminal din 1939 la Ambasada Rusiei și a Germaniei

Avem sute de mii de victime și o țară despărțită din cauza a unui Pact semnat de doi criminali – Hitler și Stalin. Partidul Unității Naționale a organizat astăzi un miting în fața Ambasadei Federației Ruse și a misiunii diplomatice germane. Acțiunea vine să condamne pactul Ribbentrop-Molotov, semnat acum 79 de ani. Semnarea lui a avut drept consecință ocuparea teritoriului Basarabiei de forțele sovietice. Ca urmare a actului criminal, românii au fost supuși deportărilor, crimelor în masă și deznaționalizării.

PUN a protestat la ambasadele rusă și germană, condamnând semnarea pactului Ribbentrop-Molotov. Reprezentanții și susținătorii PUN au venit cu pancarte scrise în limba rusă și germană pentru fiecare din ambasade.
Evenimentul a început cu un protest în fața Ambasadei Federației Ruse, iar acolo participanții au scandat lozinci precum: „Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „România n-a avut graniță la Prut” și „Trăiască, trăiască, trăiască și-nfrățească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, ulterior participanții au plecat în marș spre Ambasada Republicii Federale Germane.

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru spune că singura soluție a Republicii Moldova este unirea cu România, iar prin mitingul organizat li se reamintește Federației Ruse și Germaniei de crimele făcute împotriva românilor.

Prim-Vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Ana Guțu spune că dezastrul în care se află acum basarabenii își are originea în pactulul Ribbentrop-Molotov, iar consecințele actului se simt și până în prezent.

Amintim că, la 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adiţional secret, prevedea împărţirea sferelor de influenţă în Europa de Est, printre care și anexarea Basarabiei de către URSS.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close