10TV

VIDEO // REVOLTĂTOR! Guvernul R. Moldova blochează Marșul pe jos de la Alba Iulia

Guvernul R. Moldova nu permite Marșului Centenar trecerea frontierei de la Prut

Guvernul Republicii Moldova se împotrivește propriilor cetățeni. Grănicerii Republicii Moldova refuză trecerea Marșul Centenarului pe 26 august la frontiera de la Prut. Autoritățile României au dat acord pozitiv, iar legea permite ca frontieră să fie trecută pe jos.https://10tv.md/2018/08/24/revoltator-guvernul-r-moldova-blocheaza-marsul-pe-jos-de-la-alba-iulia/

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 24 August 2018

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova nu vrea să permită Marșului Centenar să treacă frontiera de la Prut/Ungheni pe jos. Deși autoritățile României și-au dat acordul, grănicerii Republicii Moldova refuză unioniștii.

Am mers pe jos 1200 de km ca să ducem Flacăra Unirii de la Alba Iulia la Chișinău. Nu înțelegem de ce Guvernul Republicii Moldova se împotrivește propriilor cetățeni, având în vedere că sute de cetățeni din stânga Prutului au participat la Marșul Centenarului. Nu se poate ca în anul 2018 Prutul să mai despartă frate de frate”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Unioniștii din România și Republica Moldova care merg pe jos în Marșul Centenarului au planificată trecerea Prutului pentru duminică, ora 19:00. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău (1 septembrie).

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Marșul Centenarului ajunge la Iași - Românism

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top