10TV

VIDEO // Unioniștii, în așteptare. Marșul Centenar rămâne blocat pe Prut

Marșul Centenar rămâne blocat la Albița

Au înnoptat în vamă, din motiv că nu li s-a permis să treacă frontiera dintre R. Moldova si România. Este vorba despre participanții Marșului Centenar, care astăzi, după încă o tenativă de a trece vama au fost întorși înapoi în România, iar participanților cu cetățenie română li s-a pus interdicție de a intra în R. Moldova.https://10tv.md/2018/08/27/video-unionistii-in-asteptare-marsul-centenar-ramane-blocat-pe-prut/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 27 August 2018

Au înnoptat în vamă, din motiv că nu li s-a permis să treacă frontiera dintre R. Moldova si România. Este vorba despre participanții Marșului Centenar, care astăzi, după încă o tenativă de a trece vama au fost întorși înapoi în România, iar participanților cu cetățenie română li s-a pus interdicție de a intra în R. Moldova.

După o noapte în care participanții din Marșul Centenar au dormit la intrarea în vama Albița, în corturi, li s-a permis sa treaca frontiera în autocarele care însoțesc marșul. Vama Albița a fost trecută fără niciun impediment. Ajunși la vama Leușeni, cetățenii moldoveni au fost separați de cei români în autocare diferite. Participanților la marș cu cetățenie română li s-a pus interdicție de a intra în R. Moldova, iar Poliţia de Frontieră a R. Moldova, a venit cu argumentul către cetăţenii români, precum că nu au un scop bine prestabilit pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, iar printre ei se află persoane suspecte. Participanții la marș, deținătorii Cetăţeniei Republicii Moldova, s-au întors înapoi în România către ceilalţi participanţi ai Marşului Centenar, care au primit interdicție pentru a aștept ca autoritățile de la Chișinău să emită un ordin cu privire la trecerea frontierei.

Acțiunea pe care o desfășoară unioniștii nu prezintă niciun pericol, iar autoritățile R. Moldova au frică de unionism și unire, fapt care i-ar da jos din funcțiile pe care le dețin, a afirmat președintele platformei unioniste Acțiunea 2012.

În timp ce participanții marșului au ajuns la Prut, pe partea stângă a râului s-au adunat sute de oameni pentru a-i întâmpina. Aceștia au venit cu tricoloare, muzică patriotică și pâine și sare.

Pe 26 august, Marșul Centenar a pornit în ultima etapă, din fața Palatului Culturii din Iași.

Unioniștii au parcurs peste 1300 de kilometri în cadrul Marșului Centenar, care a pornit pe 1 iulie, din Alba Iulia, și urmează să ajungă pe 1 septembrie la Chișinău, acolo unde manifestanții vor cere un răspuns în favoarea reUnirii cu România.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top