10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

Ambasada României în RM reacționează! Unioniștilor li s-au încălcat drepturile omului

Amabasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la acțiunile întreprinse de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova în seara zilei de 27 august. Ambasada României precizează că unioniștii nu au perturbat în niciun fel ordinea și liniștea publică în partea românească punctului de frontieră și nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

Prezentăm precizarea Ambasadei României în Republica Moldova:

”Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existența unui grup de cetățeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum și cu privire la comunicatul de presă transmis de Polița de Frontieră a Republicii Moldova.
Conform precizărilor instituției menționate, ”cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorși la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere.”
Menționăm că aceasta a fost o decizie a autorităților Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chișinău urmărește ca în dialogul cu autoritățile din Republica Moldova drepturile cetățenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat și obligațiile internaționale ale Republicii Moldova.
Din punctul de vedere al autorităților de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineții de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albița nu a perturbat în niciun fel ordinea și liniștea publică în partea românească punctului de frontieră și nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat”,
se arată în precizarea de presă emisă de Ambasada României în Republica Moldova.

Participanții Marșului Centenar sunt în așteptarea Ambasadorului României în Republica Moldova și a oficialilor de la Chișinău, la punctul de trecere Leușeni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close