10TV

VIDEO // Marșul Centenar a ajuns în raionul Călărași. Unioniștii se îndreaptă spre Chișinău

Marșul Centenar a ajuns la Călărași

După 2 zile în care au stat blocați în vamă, participanții marșului centenar au pornit din nou la drum. Cea de-a 11-a etapă, care este și ultima, a pornit prin localitățile din R. Moldova. Unioniștii mai au de străbătut mai puțin de 100 de kilometri până la Chișinău, acolo unde vor ajunge la 1 septembrie.https://10tv.md/2018/08/29/video-marsul-centenar-a-ajuns-in-raionul-calarasi-unionistii-se-indreapta-spre-chisinau/

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 29 August 2018

După 2 zile în care au stat blocați în vamă, participanții marșului centenar au pornit din nou la drum. Cea de-a 11-a etapă, care este și ultima, a pornit prin localitățile din R. Moldova. Unioniștii mai au de străbătut mai puțin de 100 de kilometri până la Chișinău, acolo unde vor ajunge la 1 septembrie.

Mai puternici și mai încrezători. Participanții marșului centenar, adevărați eroi ai mișcării unioniste, au pornit astăzi din Cornești, r. Ungheni și au continuat traseul prin localitățile Bahmut și Sipoteni din raionul Călărași. În fiecare localitate au fost așteptați cu brațele deschise de către autorități și localnici.

Marșul Centenar a început a 11-a etapă, ieri, 28 august, deja pe teritoriul R. Moldova, la UNGHENI. Deși, au ajuns la o oră târzie, au fost așteptați și întâmpinați de o mulțime de unioniști pe malul stâng al Prutului.

Participanților le-a luat TREI ZILE să trecacă Prutul. Asta după o încercare de a trece Prutul pe jos, pe podul feroviar de la Ungheni și două încercări de a trece vama Albița – Leușeni. Mai mult de atât, Poliția de frontieră i-a ținut la granița nedreaptă, pe unioniști, care au dormit în frig, în corturi, timp de doua nopți. Deasemenea cetățenilor români, participanți la marș, li s-a pus interdicții de intrare în R. Moldova timp de 24 de ore. După încă o zi, în care poliția de frontieră a mai invocat niște motive neîntemeiate de blocare a acțiunii, unioniștilor li s-a permis să treacă frontiera, fără liderul platformei unioniste acțiunea 2012, george simion, căruia i s-a pus pentru a patra oară interdicție de intrare în R. Moldova. Marșul centenar mai are la dispoziție TREI ZILE să ajungă la Chișinău, iar pe 1 septembrie va fi în PMAN, acolo unde se va scrie istorie.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top