10TV

VIDEO // Marșul Centenar, în Sadova, baștina lui Dodon. Cum au fost primiți unioniștii?

Marșul Centenar a ajuns la Sadova, baștina lui Dodon

Ungheni, Bahmut, Cornești sunt câteva dintre localitățile traversate de către participanții Marșului Centenar, pe partea stângă a Prutului. Astăzi, flacăra unirii a ajuns și în localitatea de baștină a lui Dodon, iar în aceste momente unioniștii au pornit din Vorniceni spre Lozova. Flacăra Unirii va ajunge peste doar o zi la Chișinău.https://10tv.md/2018/08/30/video-marsul-centenar-in-sadova-bastina-lui-dodon-cum-au-fost-primiti-unionistii/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 30 August 2018

Ungheni, Bahmut, Cornești sunt câteva dintre localitățile traversate de către participanții Marșului Centenar, pe partea stângă a Prutului. Astăzi, flacăra unirii a ajuns și în localitatea de baștină a lui Dodon, iar în aceste momente unioniștii au pornit din Vorniceni spre Lozova. Flacăra Unirii va ajunge peste doar o zi la Chișinău.

Marșul Centenar a ajuns în prima parte a zilei de azi, 30 august, în localitatea de baștină a lui Igor Dodon. Unioniștii au fost întâmpinați, într-o atmosferă de sărbătoare, de către primarul de Sadova, Vladimir Susarenco, consilieri și localnici. Unioniștii ajunși la Sadova au cântat unirea și au pretrecut timpul alături de sadovenii primitori, care i-au și ospătat.

Blocul Unității Naționale se ocupă de organizarea Marșului Centenar pe teritoriului Republicii Moldova. Președintele BUN, Ion Leașcenco spune că toate localitățile prin care trece Marșul Centenar sunt comune unioniste, sate care s-au infratit cu localitati de peste Prut.

Primarul de Sadova, Vladimir Susarenco, spune că este o onoare pentru toți sadovenii sa primeasca participanții Marșului Centenar. Edilul de Sadova este impresionat de curajul și eroismul de care unionistii au dat dovadă pe parcursul etapelor Marșului Centenar și îndeamnă fiecare cetățean al Republicii Moldova să-i susțină pe unioniști și cauza nationala.

Ștefan Lupu este cel care a parcurs toti cei peste 1200 km din cadrul Marșului Centenar. Cei care împart același ideal al unirii, găsesc de fiecare dată puterea și motivația de a merge mai departe pentru a aduce în siguranță Flacăra Unirii la Chișinău, spune Ștefan.

Amintim că, Marșul Centenar urmează să ajungă pe 1 septembrie, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Toți unioniștii își vor da întâlnire în locul unde s-au câștigat cele mai mari bătălii pentru demnitatea și cauza națională. In continuare Flacăra Unirii va traversa localitatile Lozova, Straseni, Vatra și destinatia finala Chisinau.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top