10TV

VIDEO // Liderii unioniști au depus flori la bustul marelui poet român Mihai Eminescu

Limba română, limba care ne unește! Liderii unioniști au depus flori la bustul poetului român Mihai Eminescu

Ziua Limbii Române a fost marcată astăzi la Chișinău, de către unioniști, prin depunere de flori și un omagiu adus celui mai Mare Poet român, Mihai Eminescu. Cei prezenți au cinstit memoria poetului național care a promovat valorile neamului și limba română în poezia și scrierile sale.https://10tv.md/2018/08/31/video-liderii-unionisti-au-depus-flori-la-bustul-marelui-poet-roman-mihai-eminescu/

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 31 August 2018

Ziua Limbii Române a fost marcată astăzi la Chișinău, de către unioniști, prin depunere de flori și un omagiu adus celui mai Mare Poet român, Mihai Eminescu. Cei prezenți au cinstit memoria poetului național care a promovat valorile neamului și limba română în poezia și scrierile sale.

Liderii Unioniști spun că suntem români și punctum și în Republica Moldova la fel ca în România se vorbește limba română.

La eveniment au fost prezenți cei care împart același ideal, cinstesc limba română, dar și pe Marele Poet care a fundamentat temelia acestei limbi. Oamenii spun că limba română este una dintre valorile acestui neam, i-au îndemnat pe fiecare să o prețuiască și să nu uite ce limbă vorbesc – româna.

Deși, limba de stat a Republicii Moldova este limba română, în Constituție mai figurează sintagma de limba moldovenească impusă de Parlamentul Agrarian în anul 1994.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top