10TV

VIDEO // Românca Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al sportului în Franța

Românca Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al sportului în Franța

Fosta înotătoare franceză de origine română, Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al sportului în Franţa, înlocuind-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel, care şi-a anunţat în cursul dimineţii demisia din motive personale.

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 5 Septembrie 2018

Fosta înotătoare franceză de origine română, Roxana Mărăcineanu a fost numită astăzi ministru al sportului în Franţa, înlocuind-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel, care şi-a anunţat în cursul dimineţii demisia din motive personale.

Roxana Mărăcineanu, în vărstă de 43 de ani s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Franţa în 1984. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu. Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top