10TV

VIDEO // Dodon: Toți cei care vor susține Unirea vor fi declarați persoană non-grată

Dodon: Toți cei care vor susține Unirea vor fi declarați persoană non-grată

Igor Dodon nu recunoaște sărbătoarea ”limba noastră cea română” și spune că toți cei care vor susține Unirea vor fi declarați personă non-grată. Acesta consideră că prin promovarea acestei sintagme va reuși moldovenizarea totală a statului. Declarațiile sale au fost dezbătute de deputații liberali, care afirmă că acesta a citit în limba română doar abecedarul.

Publicată de 10tv.md pe Joi, 6 Septembrie 2018

Igor Dodon nu recunoaște sărbătoarea ”limba noastră cea română” și spune că toți cei care vor susține Unirea vor fi declarați persoana non-grată. Acesta consideră că prin promovarea acestei sintagme va reuși moldovenizarea totală a statului. Declarațiile sale au fost dezbătute de deputații liberali, care afirmă că acesta a citit în limba română doar abecedarul.

Igor Dodon o face pe deșteptul. Acesta consideră că la data de 31 august 1989 a fost votată limba moldovenească, dar nu a luat în considerație că atunci era vorba de limba moldovenească ca grai al limbii române. De aici vine și denumirea sărbătorii ”Limba noastră cea Română”. Declarațiile au fost făcute de către șeful statului în cadrul emisiunii ”Puterea a patra” de la postul Național4.

Declarațiile șefului de la Condrița au fost dezbătute, în cadrul emisiunii Sfatul Țării, de către deputatul liberal, Lilian Carp, care afirmă că acesta nu a citit în limba română decât abecedarul.

Totodată Lilian Carp mai afirmă că președintelui nu-i va reuși moldovenizarea statului prin faptul că o ține una și bună că vorbește moldoveneasca, totuși Dodon înțelege foarte bine că odată cu înfăptuirea Unirii acesta nu va mai putea abuza de legăturile pe care le are cu Federația Rusă și va fi nevoit să muncească.

Mai mult de atât președintele statului susține că cetățenii din stânga Prutului care își doresc Unirea cu România trebuie declarați persona non grata, iar unionismul să fie interzis prin lege, lucru care nu este posibil în R. Moldova.

Menționăm că în R. Moldova o mare parte a populației își dorește unirea cu România, lucru care îi displace lui Dodon însă nu îi sperie pe cei care militează pentru acest deziderat.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top