10TV

VIDEO // OFICIAL! Transgaz România a cumpărat Vestmoldtransgaz. Actul, semnat la Chișinău

Transgaz România a cumpărat Vestmoldtransgaz. Actul, semnat la Chișinău

Contractul a fost semnat: Transgaz România a cumpărat Vestmoldtransgaz. În urma semnării acestui certificat, Transgaz va obține dreptul să înceapă extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Acum, datorită României, bugetul Republicii Moldova va fi suplinit cu peste 180 de milioane de lei, vom securiza accesul la piața europeană a gazelor naturale și slăbim monopulul impus de concernul rus Gazprom.https://10tv.md/2018/09/06/video-oficial-transgaz-romania-a-cumparat-vestmoldtransgaz-actul-semnat-la-chisinau/

Publicată de 10tv.md pe Joi, 6 septembrie 2018

OFICIAL! Contractul a fost semnat: Transgaz România a cumpărat Vestmoldtransgaz. În urma semnării acestui certificat, Transgaz va obține dreptul să înceapă extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Acum, datorită României, bugetul Republicii Moldova va fi suplinit cu peste 180 de milioane de lei, vom securiza accesul la piața europeană a gazelor naturale și slăbim monopulul impus de concernul rus Gazprom.

La Chișinău a fost semnat astăzi certificatul de finalizare a contractului de vânzare-cumpărare a ÎS „Vestmoldtransgaz”, de către ministrul român al Economiei, Dănuț Andruşcă și Ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Chiril Gaburici.

Ministrul român al Economiei, Dănuț Andrușcă, spune că prin privatizarea Vestnordtransgaz de către compania româneacsă Transgaz este continuarea unui angajament asumat de România în relațiile cu R. Moldova. Potrivit lui Dănuț Andrușcă, prin această acțiune R. Moldova își securizează accesul la piața europeană a gazelor naturale.

Ministrul Economiei de la Chișinău, Chiril Gaburici, spune că prin construcția gazoductului Ungheni-Chișinău va spori securitatea energetică a R. Moldova. De pe urma acestei construcții, de beneficii vor avea parte atât consumatorii, cât și agenții economici.

Întreprinderea română „Transgaz” a îndeplinit toate condițiile suspensive convenite în contractul de vânzare-cumpărare a întreprinderii moldovenești „Vestmoldtransgaz”. Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 milioane de euro. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top