10TV

VIDEO / Centenar prin Înfrățiri / Comuna Crîșcior s-a înfrățit cu comuna Codreanca

Centenar prin înfrățiri. Comuna Crișcior din județul Hunedoara s-a înfrățit cu comuna Codreanca din raionul Strășeni

Centenar prin înfrățiri. Comuna Crișcior din județul Hunedoara și comuna Codreanca din raionul Strășeni și-au dat mâna și au semnat un acord de colaborare. Documentul a fost ratificat weekendul trecut de către primarii celor două localități Ovidiu Furdui și Cleopatra Cobzac.

Publicată de 10tv.md pe Luni, 10 Septembrie 2018

Anul Centenarului Marii Uniri de la 1918 este un bun prilej pentru primăriile din România şi Republica Moldova să iniţieze relaţii de înfrăţire. Primarul de Codreanca, Cleopatra Cobzac a plecat în România pentru trei zile pentru a semna un act de înfrățire cu primarul de Crîșcior.

În cadrul acestei vizite primarii au participat în cadrul unui eveniment de la Ţebea, Hunedoara, unde au sărbătorit 146 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Înfrățirea celor două comune, Crîșcior și Codreanca, este o oportunitate de a contribui la dezvolarea relațiilor între cele două maluri ale Prutului.

Edilul de Hunedoara a declarat că prin semnarea protocolului de înfrăţire cu reprezentanţii comunei Codreanca își propun să dezvolte relaţiile culturale, sociale şi economice dintre cele două administraţii publice. Primarul de Crîșcior, Furdui Ovidiu Ilie urmează să vină în vizită în Republica Moldova cu ocazia hramului comunei Codreanca, raionul Strășeni. Edilul de peste Prut spune că în urma acestei înfrățiri copii vor putea trece Prutul pentru a se odihni alături de frații români, unde vor vizita locuri pitorești din România.

La eveniment au fost prezenți și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram. De la începutul anului 2018 peste 500 de înfrățiri au avut loc între localitățile din România și Republica Moldova.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top