10TV

VIDEO / PLDM a îmbrățișat idealul unirii. Fracțiunea liberal-democrată a prezentat noul statut

PLDM devine partid unioist

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a devenit o formațiune unionistă. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluţie în acest sens a votat Partidul Liberal Democrat, la Congresul al VIII-lea extraordinar desfăşurat duminică, 9 septembrie.https://10tv.md/2018/09/10/video-pldm-a-imbratisat-idealul-unirii-fractiunea-liberal-democrata-a-prezentat-noul-statut/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 10 Septembrie 2018

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a devenit o formațiune unionistă. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluţie în acest sens a votat Partidul Liberal Democrat, la Congresul al VIII-lea extraordinar desfăşurat duminică, 9 septembrie.

PLDM a inclus unionismul în documentele sale de program. Şeful fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, a fost ales în calitate de preşedinte al formaţiunii. Deliu a fost susţinut prin vot unanim. Acesta preluat funcţia fostului preşedinte liberal-democrat, Viorel Ciubotaru.
În cadrul celui de-al 8-lea Congres Extraordinar al PLDM au fost operat un șir de modificări la statutul fracțiunii. Astfel, PLDM își ia sarcina să restabilească noţiunile de democraţie şi libertăți individuale.
PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi.
Totodată, fracțiunea liberal-democrată oferă o nouă viziune asupra dezvoltării Republicii Moldova și își asumă realizarea integrală a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, drept unica modalitate de obținere a statutului de țară candidat la aderare.

Printre fondatorii PLDM ese numărau unioniști: din grupul de inițiativă al acestui proiect politic făceau parte Alexandru Tănase, Mihai Godea, Iulian Fruntașu, Angela Brașoveanu, Valeriu Streleț, Veaceslav Negruța și alții. Însă pe atunci nu s-a pus problema includerii ideii de unire a Republicii Moldova cu România în documentele de program ale Partidului.

1 Comment

1 Comment

  1. Rustin

    10 septembrie 2018 at 21:39

    Ei chiar ne cred într-atât de proști? PLDMuiștii duc lipsă de voturi de aia țintesc în nou electorat, doar că asta deja e de râsul câinilor!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top