10TV

VIDEO // Cărți românești pentru fiecare. La Chișinău este încurajată lectura în limba română

Cărți românești pentru fiecare au fost aduse astăzi în Parcul Valea Morilor

Cărți românești pentru fiecare au fost aduse astăzi în Parcul Valea Morilor de către membrii unioniștii din cadrul Mișcării civice „Tinerii Moldovei”. La Chișinău este încurajat lectura în limba română, iar norocoșii prezenți la eveniment au putut să culeagă cărți din sutele de titluri alese ale literaturii române, în schimbul unei alte cărți pe care a citit-o.

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

Cărți românești pentru fiecare au fost aduse astăzi în Parcul Valea Morilor de către membrii unioniștii din cadrul Mișcării civice „Tinerii Moldovei”. La Chișinău este încurajată lectura în limba română, iar norocoșii prezenți la eveniment au putut să culeagă cărți din sutele de titluri alese ale literaturii române, în schimbul unei alte cărți pe care a citit-o.

Cărțile românești și muzica patriotică, au delectat trecătorii și iubitorii de literatură, în acest mijloc de săptămână la Chișinău. Evenimentul cu denumirea ”O carte pentru fiecare!” a fost organizat de mișcarea civică Tinerii Moldovei.

sincron Otilia Dascal
00024
IN 00:14 aceste… OUT 00:50 R. Moldova

Trecătorii au putut să-și aleagă cărți din sute de titluri alese donate de românii de pe ambele maluri de Prut. Totodată, participanții au adus cu ei cărțile pe care le au acasă și au vrut să le împartă și cu alții. Astfel, le-au schimbat cu altele pe care nu le-au citit.

Potrivit organizatorilor, cărțile au fost donate de cetățenii României întru sporirea valorii literaturii în limba română pentru chișinăuieni, dar și pentru promovarea lecturii în aer liber.

Asemenea eveniment cultural sub egida organizației unioniste „Tinerii Moldovei”, s-a mai desfășurat și în 2015, când pe strada pietonală, „Tinerii Moldovei” au împărțit peste trei miii de cărți și în 2017, în aceeași locație au fost împărțite peste 1000 de cărți în limba română.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top