Actualități

VIDEO/Legile din România, model pentru R. Moldova. Filip face lucrul Ministerului Agriculturii

LEGILE DIN ROMÂNIA, MODEL PENTRU RM

La solicitarea lui Pavel Filip privind metodele de combatere a ambroziei, premierul a primit o scrisoare, din partea ministrului agriculturii, în care îi prezintă informaţii despre ce este ambrozia, unde este întâlnită şi care sunt efectele acesteia asupra oamenilor. Deranjat de această situație, Filip i-a oferit ministrului Liviu Volconovici legea privind combaterea ambroziei, adoptată de Guvernul României, pentru a o copia şi a o transmite spre avizare.

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

La solicitarea lui Pavel Filip privind metodele de combatere a ambroziei, premierul a primit o scrisoare, din partea ministrului agriculturii, în care îi prezintă… informaţii despre ce este ambrozia, unde este întâlnită şi care sunt efectele acesteia asupra oamenilor. Deranjat de această situație, Filip i-a oferit ministrului Liviu Volconovici legea privind combaterea ambroziei, adoptată de Guvernul României, pentru a o copia şi a o transmite spre avizare.

În timpul ședinței Guvernului de astăzi, 12 septembrie, Premierul Pavel Filip a venit cu un mesaj dur față de ministrul Agriculturii după ce șeful Cabinetului de Miniștri a dat citirii unei scrisori de la ministerul în cauză care se referă la interzicerea ambroziei.

Pavel Filip a amintit că a solicitat la ședința anterioară luarea unor măsuri pentru interzicerea ambroziei, care provoacă reacții alergice. Prim-ministrul a primit o scrisoare informativă de la Ministerul Agriculturii despre unde crește această plantă, care sunt riscurile, și că lupta cu ambrozia ține de competența autorităților locale.

La un moment dat, ministrul agriculturii a afirmat că este o notă informativă veche, iar până miercurea viitoare, pe 19 septembrie, va fi pregătită o hotărâre de guvern în acest sens, la care Filip a răspuns că a „făcut lucrul în locul ministerului”, oferindu-i ministrului legea din România, pe care doar să o copie și să o transmită spre aprobare.

Tot în cadrul ședinței, Pavel Filip a solicitat ministerului Agriculturii să nu mai vină cu argumente de ce nu pot fi executate solicitările făcute de premier, ci să vină cu soluţii sau problemele care apar în vizor.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top