10TV

VIDEO // PREMIERĂ. Produsele moldovenești își fac loc SPECIAL pe rafturile din România

Produsele moldovenești își fac loc pe rafturile din România

Produsele din Republica Moldova ar putea avea rafturi SPECIALE în magazinele din România. Comercianții de peste Prut vor fi obligați să asigure spații distincte de expunere și vânzare produselor alimentare din Republica Moldova, așa cum sunt obligați în cazul produselor românești. Un proiect în acest sens a fost depus la Senatul României.https://10tv.md/2018/09/12/video-premiera-produsele-moldovenesti-isi-fac-loc-special-pe-rafturile-din-romania/

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

Produsele din Republica Moldova ar putea avea rafturi SPECIALE în magazinele din România. Comercianții de peste Prut vor fi obligați să asigure spații distincte de expunere și vânzare produselor alimentare din Republica Moldova, așa cum sunt obligați în cazul produselor românești. Un proiect în acest sens a fost depus la Senatul României.

Bomboanele, vinul şi peştele sunt cele mai cunoscute produse din Republica Moldova, exportate peste Prut, fiind apreciate și de cetățenii români.

Inițiatorii își susțin proiectul arătând că, în Republica Moldova, opt din zece locuitori sunt de etnie română, o treime din locuitori au dublă cetățenie, iar istoria Republicii Moldova este parte integrantă a istoriei românești. Bianca Scăunaşu, managerul unui magazin moldovenesc de peste Prut spune că majoritatea clienților fideli apreciază produsele naturale, iar magazinele românești sunt vizitate zilnic de turiști din diferite țări europene și produsele moldovenești sunt la mare căutare.

Iniţiatorii proiectului spun că punerea acestuia în aplicare ar fi un sprijin concret pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României spune că inițiativa ar bucura comercianții din Republica Moldova, oferindu-le o astfel de șansă spre succes.

Anul trecut, România a alocat 100 de milioane de euro ţării vecine, ca ajutor nerambursabil. Cel care a decis cum sunt folosiţi banii a fost guvernul de la Chişinău. Economia României este de 4 ori mai performantă decât cea din Republica Moldova.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top