10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTERomânia

VIDEO / 100.000 de euro, din partea României, pentru construcţia unui teatru verde în Chișinău

100 de mii de euro vor investi autorităţile oraşului Arad în construcţia unui teatru verde în Chișinău. Scena în aer liber şi instalaţiile necesare urmează să fi amenajate în Parcul Rîșcani al Chișinăului. Realizarea proiectului se datorează înfrățirii realizate între Arad și pretura sectorului Râșcani. Nici o lună nu a trecut de la semnarea acordului și deja vedem primele rezultare.

Suprafaţa totală a parcului constituie 32 de hectare, iar locul a devenit cunoscut, după ce în toamna anului 1977 acolo a fost instalat un avion vechi, care în 1984 a fost demontat din cauza unor indivizi care au vandalizat aparatul de zbor. Conform proiectului, teatrul verde va putea găzdui pînă la o mie de spectatori, care vor urmări spectacolele nu pe bănci tradiţionale, ci pe scaune pliante. Construcţia noului teatru de vară face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Parcului Rîşcani, iar inițiativa bucură cetățenii Republicii Moldova.

Amintim că, proiectul se realizeaza in urma semnarii unui Acord de înfrăţire între sectorului Râşcani din municpiul Chişinău municipiul Arad la 22 august 2018.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close