Actualități

VIDEO // Unirea, prin proiecte concrete. Grădinița din Sipoteni, renovată cu ajutorul României

UNIRE PRIN PROIECTE CONCRETE

Și-a redeschis uşile după 30 de ani. Grădinița ''Prichindel'' din localitatea Sipoteni, raionul Călărași a fost renovată cu sprijinul Guvernului României, care a oferit 9 milioane de lei. Instituţia a fost construită prin anii 80, însă a fost abandonată odată cu destrămarea URSS-ului. Acum, cei 150 de copii își vor urma parcursul educațional într-o instituție renovată la standarde europene.

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 14 Septembrie 2018

Și-a redeschis uşile după 30 de ani. Grădinița ”Prichindel” din localitatea Sipoteni, raionul Călărași a fost renovată cu sprijinul Guvernului României, care a oferit 9 milioane de lei. Instituţia a fost construită prin anii 80, însă a fost abandonată odată cu destrămarea URSS-ului. Acum, cei 150 de copii își vor urma parcursul educațional într-o instituție renovată la standarde europene.

La evenimentul de inaugurarea a grădiniței din satul Sipoteni, raionul Călărași, renovată cu sprijinul Guvernului de la București a participat Premierul Pavel Filip și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a făcut câteva precizări și asupra motivului pentru care Bucureștiul investește în sistemul educațional al R Moldova.

Prim ministrul Republicii Moldova a spus că 150 de copii se vor bucura de condiții mai bune șa grădiniță, iar părinții vor putea sta liniștiți. Evenimentul de astăzi ne vorbește de relația de suflet cu prietenii noștri din România”, a precizat Pavel Filip.

În contextul Anului Centenar, premierul a menționat suportul pe care România l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor, iar Unirea dintre cele două state a început să fie făcută prin proiecte concrete.

Pentru grădinița din localitatea Sipoteni, raionul Călărași, Executivul României a oferit 9,3 milioane de lei. La instituția preșcolară a fost reparat acoperișul, au fost montate uși și ferestre noi. Și în interiorul instituției preșcolare, care are 3 blocuri și două nivele, au fost montate sisteme de încălzire, apă și canalizare. Grădinița a fost dotată și cu mobilier nou. În prezent, grădinița din satul Sipoteni este frecventată de 143 de copii. Alte zeci de grădiniţe reparate cu sprijinul României urmează să fie inugurate până la sfârşitul anului. În anul 2017 Guvernul de la Bucureşti a oferit peste 26 de milioane de euro. Beneficiare fiind 933 de grădiniţe.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top