Actualități

VIDEO // Plahotniuc spune ”la revedere” integrării R. Moldova în UE și mizează pe strategia statalistă a lui Dodon – pro Moldova

SCHIMBAREA LA FAȚĂ A PDM

Asistăm la schimbarea la față a partidului dela guvernare. Ultimele declarații ale șefului democraților demonstrează că acesta spune la revedere integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și mizează pe strategia statalistă a lui Dodon - pro Moldova. Acum Partidul Democrat a intrat în vizorul partidelor pro-europene care spun că repoziționarea are loc în contextul alegerilor Parlamentare.

Publicată de 10tv.md pe Luni, 17 Septembrie 2018

Asistăm la schimbarea la față a partidului de la guvernare. Ultimele declarații ale șefului democraților demonstrează că acesta spune ”la revedere” integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și mizează pe strategia statalistă a lui Dodon – pro Moldova. Acum Partidul Democrat a intrat în vizorul partidelor pro-europene care spun că repoziționarea are loc în contextul alegerilor Parlamentare.

Președintele PDM, Vladimir Plahotniuc a anunțat vineri că formațiunea sa va adopta o politică pro-Moldova, deoarece orientarea proeuropeană, unionistă sau prorusească a partidelor nu ar soluționa, în viziunea sa, problemele Republicii Moldova. Direcția despre care a vorbit liderul partidului de guvernare PDM este similară cu cea a Partidului Socialiștilor al lui Igor Dodon, care pledează pentru statalitatea moldovenească și statutul neutru al Republicii Moldova pe arena internațională.

În contextul declarațiilor făcute de șeful democraților, exponentul grupului parlamentar PPEM, Valeriu Ghlețchi a declarat că repoziționarea Partidului Democrat este o nuanțare a mesajului politic înainte de alegeri.

Probabil pentru că pe alocuri se constată o oboseală față de mesajul proeuropean. În plus, s-au acumulat și alte dificultăți legate de suspendarea asistenței macrofinanciare, expulzare cetățenilor turci și altele. O fi desprinsă concluzia că dacă implicarea europeană nu este simțită de cetățeni, probabil nu este atât de atractivă”, a declarat Ghilețchi precizând că este un punct de vedere personal care, din păcate, nu a fost precedat de o discuție cu democrații.

Valeriu Ghilețchi a spus că în funcție de votul dat proiectului privind introducerea sintagmei de integrare europeană în Constituția R.Moldova, grupul PPEM va trasa concluzii privind parteneriatul său cu PD. Anume atunci vom putea evalua în ce măsură PD-ul rămâne fidel parcursului european al acestui stat, afirmă Valeriu Ghilețchi, exponent al grupului parlamentar PPEM.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top