10TV

VIDEO/Irinel Scrioșteanu: ”Am venit să cunosc Basarabia și am descoperit România profundă! Ilfov va fi alături de Ialoveni până la realizarea Unirii”

Irinel Scrioșteanu: ”Am venit să cunosc Basarabia și am descoperit România profundă!

Irinel Scriosteanu: ”Am venit să cunosc Basarabia și am descoperit România profundă!”Ialoveni a devenit o a doua casă pentru reprezentanții județului Ilfov, care la data de 16 septembrie au semnat un acord de înfrățire cu autoritățile din Ialoveni. Județul Ilfov, find o regiune dezvoltata cu un PIB cu mult peste media UE, este în continuare dispus să-l susțină și să fie alături de Ialoveni până la înfăptuirea idealului național.

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 19 Septembrie 2018

Ialoveni a devenit o a doua casă pentru reprezentanții județului Ilfov, care la data de 16 septembrie au semnat un acord de înfrățire cu autoritățile din Ialoveni. Irinel Scrioșteanu, administrator public al județului Ilfov, a declarat, în cadrul emisiunii Sfatul Țării, că Județul Ilfov, find o regiune dezvoltata cu un PIB cu mult peste media UE, este în continuare dispus să-l susțină și să fie alături de Ialoveni până la înfăptuirea idealului național.

Am venit să cunosc Basarabia și am descoperit România profundă! În urma înfrățirii, înfăptuită la data de 16 septembrie, între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni, Irinel Scrioșteanu, administrator public al județului Ilfov, a declarat încrezător, în cadrul emisiunii Sfatul Țării, că în Ialoveni se simte acasă.

Spiritul românesc păstrat în Basarabia, este mult mai valoros decât ceea ce vine din România, mai adaugă Irinel Scrioșteanu.

La rândul său, președintele raionului Ialoveni, Lilian Carmanu, a menționat că toate localitățile din Ialoveni care au semnate acorduri de înfrățire cu localități de peste Prut, au făcut-o sufletește.

Județul Ilfov a venit de zeci de ori în ajutorul raionului Ialoveni. Au avut loc schimburi de experiență între copii, ansambluri și la nivel de administrații, iar Județul Ilfov este în continuare dispus să-l sustina si să fie alături de Ialoveni, așa cum este o regiune dezvoltata cu un PIB cu mult peste media UE, a remarcat Irinel Scrioșteanu.

Potrivit lui Scrioșteanu, autoritățile locale au marcat cum se cuvinte cei 100 de ani de la Marea Unire, iar la nivel guvernamental lucrurile nu s-au desfășurat pe măsura evenimentului. În 2019 chiar și la nivel mondial trebuie să se audă despre adevăr istoric și despre granițele firești ale României.

Amintim că pe data de 16 septembrie, reprezentanți ai județului Ilfov din România și raionului Ialoveni din Republica Moldova au semnat un act de înfrățire și au adoptat o Declarație de Unire, fapte care confirmă încă odată dorința de a reveni în vechile hotare ale țării.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top