Diverse

Pavel Filip va cere suspendarea lui Dodon la Curtea Constituțională. Șeful statului a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM

Premierul Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon la Curtea Constituțională. Asta după ce Dodon a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM.

Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția.

Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris prim-ministrul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Şeful statului a făcut anunţul pe o reţea de socializare.

Candidaturile noilor miniştri propuşi de premierul Pavel Filip sunt şeful AIPA, Nicolae Ciubuc, pentru Ministerul Agriculturii şi fostul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu – pentru Ministerul Sănătății

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top