MAGAZIN

VIDEO // Merele din R. Moldova vor fi exportate în India. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene

Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei.

Autoritățile indiene au stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din R. Moldova și importatorul din India, pentru a fi exportat primul lot de mere.

„Accentul trebuie pus pe exportul produselor cu valoare adăugată înaltă. Trebuie să analizăm barierele spre piețele de desfacere pe care vrem să accedem, să fim mai insistenți, să alegem nișe libere și să facem tranziția spre alte piețe interesante”, a spus prim-ministrul RM Pavel Filip.

Amintim că Rusia, care acum câțiva ani era principala piață de desfacere pentru merele din Republica Moldova, a instituit în iulie 2014 embargou la importul de fructe din R. Moldova, ulterior ridicând doar parțial această interdicție. Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din România, Germania, Italia, Portugalia, țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close