Actualități

VIDEO // Chiril Gaburici: ”România rămâne principalul partener al R. Moldova”. România va continua să sprijine realizarea proiectelor investiționale.

ROMÂNIA - PRINCIPALUL PARTENER AL RM

România va continua să acorde Republicii Moldova sprijin în realizarea proiectelor investiționale, a celor de infrastructură, inclusiv Transgaz, dar și în cazul inițiativelor de afaceri şi investițiile în regiune. Despre viitoarea colaborare pe aceste segmente între cele două state au discutat Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici la întrevederea cu omologul său de la București, Dănuț Andrușcă.

Publicată de 10tv.md pe Joi, 20 Septembrie 2018

România va continua să acorde Republcii Moldova sprijin în realizarea proiectelor investiționale, a celor de infrastructură, inclusiv Transgaz, dar și în cazul inițiativelor de afaceri şi investițiile în regiune. Despre viitoarea colaborare pe aceste segmente între cele două state au discutat Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici la întrevederea cu omologul său de la București, Dănuț Andrușcă.

Chiril Gaburici a subliniat că România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova și autoritățile de la Chișinău sunt deschise pentru investiții și proiecte comune.

La rândul său, Dănuț Andrușcă a dat asigurări că România va continua să acorde Republicii Moldova asistență și sprijin în realizarea proiectelor investiționale.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu România, în perioada ianuarie-iunie 2018, a înregistrat suma de 733,3 milioane de dolari. Ponderea României în comerțul total al Republicii Moldova este de 18 la sută.

1 Comment

1 Comment

  1. Serafim

    21 septembrie 2018 at 10:11

    Asa a fost si asa va fi România este principalu partener a Republicii Moldova, nu mai prin exmplu lor dar si prin sprijinul țarii vecine vvom ajinge sa fim si noi o tara europenana.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top