10TV

VIDEO // În acest weekend, 22-23 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă. Nopţile devin mai lungi, iar zilele mai scurte

În acest weekend, 22-23 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă. Nopţile devin mai lungi, iar zilele mai scurte

În acest weekend are loc echinocţiul de toamnă. Începând cu ziua de duminică nopţile devin mai lungi, iar zilele mai scurte. Toamna astronomică va începe la ora 4 și 54 de minute.

Publicată de 10tv.md pe Sâmbătă, 22 Septembrie 2018

În acest weekend are loc echinocţiul de toamnă. Începând cu ziua de duminică nopţile devin mai lungi, iar zilele mai scurte. Toamna astronomică va începe la ora 4 și 54 de minute.

Duminică, 23 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă 2018. Momentul ce va avea loc la ora 04:54 reprezintă începerea toamnei astronomice. Echinocţiul de toamnă marchează scăderea treptată a zilelor şi creşterea duratei nopţilor. Fenomenul fiind urmat de trecerea la ora de iarnă din 2018 ce va avea loc în ultima duminică a lunii octombrie.

Echinocţiul de toamnă este marcat de momentul în care longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Echinocţiul reprezintă momentul în care ziua şi noaptea sunt egale, datorită faptului că Soarele se află pe ecuatorul ceresc. Excepţie fac zonele polare, la Polul Nord începând lunga noapte polară, iar la Polul Sud Soarele va fi prezent deasupra orizontului timp de şase luni.

Punctul echinocţiului de toamnă sau „punctul autumnal” se află pe cer la intersecţia elipticii cu ecuatorul ceresc. În timpul echinocţiului de toamnă din 2018, Soarele traversează punctul de intersecţie eliptică şi trece din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică. Astfel, în cadrul echinocţiului, Soarele răsare şi apune exact în punctele cardinale est-vest.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top