România

TRUPELE SPECIALE au descins în București: Făceau stocuri IMENSE la echipamente și produse medicale și le vindeau la SUPRAPREȚ!

Poliţiştii Capitalei au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie, în urma a trei percheziţii efectuate joi în Bucureşti şi Ilfov.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate peste 13.500 de măşti de protecţie şi peste 11.000 perechi de mănuşi, precum şi 900 de litri de dezinfectant şi peste 300 de ochelari de protecţie.

“Astăzi, 19 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie”, informează DGPMB.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziţionat, de pe piaţa neagră, echipamente medicale de protecţie, precum şi cantităţi mari de dezinfectant, cu intenţia de a le pune în vânzare, direct sau online, la preţuri supraevaluate, profitând de cererea crescută şi de lipsa lor de pe piaţă.

Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât şi către persoane juridice, pe baza unor documente fictive.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close