Actualități

PRIMUL DECES deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost confirmat în România / Pacientul suferea de o afecțiune gravă

​Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre un pacient care suferea și de cancer și care se întorsese din Franța în 6 martie. Anunțul a fost făcut duminică de Grupul de comunicare stratregică.

Pacientul a murit duminică dimineață, la ora 9.10.

“A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în 18 martie, la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a declarat, însă, la TVR, că pacientul “nu avea nicio manifestare legată de acest virus”: “El a murit de cancer, nu de coronavirus”.


Potrivit informării făcute sâmbătă, la ora 13, de Grupul de Comunicare strategică, din totalul pacienților, 52 sunt vindecați și externați – 36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close