MAGAZIN

Copiii din diasporă vor învăța limba română

Distribuiți acest articol!

Copiii moldovenilor din diasporă vor avea posibilitatea să învețe limba română din materiale didactice elaborate special pentru ei. Manualul „Învățăm limba română împreună” este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, din familii mixte sau reintegrate, cu un nivel minim de cunoștinţe, care doresc să însuşească limba română, prin cultură şi civilizaţie, în cadrul unui învăţământ non-formal.

“Este foarte important ca generația tânără, născută în străinătate, să aibă toate condițiile necesare pentru a comunica în limba maternă. MECC a oferit suport logistic experților OIM care au elaborat curriculumul la limba română pentru copiii din diaspora și va continua să sprijine asemenea inițiative”, a declarat secretarul de stat în educație, Andrei Chistol.

Prin urmare, manualul respectiv este nu doar atractiv, grație suportului audio realizat la nivel profesionist, dar și adaptat contextului sociocultural și necesității de păstrare a identității naționale. Materialele didactice vor fi distribuite celor 10 Centre  Educaționale din diaspora și vor include și Ghidul metodologic elaborat pentru facilitarea procesului de predare și învățare a limbii române peste hotare.

Materialele au fost elaborate în cadrul proiectului “Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine”, implementat de Misiunea în Moldova a Organizației Interna­ționale pentru Migrație (OIM), în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora (BRD) și Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării (MECC).


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button