MAGAZIN

VIDEO // Șalaru: “Mâna Moscovei” finanțează candidați electorali la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Federația Rusă finanțează în mod tradițional partidele politice de la Chișinău în campaniile electorale, iar alegerile municipale din 20 mai 2018 nu sunt o excepție. Candidatul Partidului Șhor, Reghina Apostolova este finanțată în campania electorală cu bani transferați din Federația Rusă.

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă schema prin care Partidul Șhor a primit bani din Federația Rusă, bani folosiți pentru publicitatea candidatului Apostolova la alegerile municipale din 20 mai 2018.

Potrivit președintelui executiv al Partidului Unității Naționale Anatol Șalaru, un cetățean din Federația Rusă, Alexei Evseev, ar fi transferat, pe 4 mai curent, 200 de mii de lei pe conturile „Air Klassika” SRL, afiliată lui Ilan Șor, în baza unui contract semnat pe 3 mai, pentru finanțarea candidatului Reghina Apostolova, drept donație bănească. În aceeași zi, banii au ajuns pe conturile unor posturi de televiziune din R. Moldova pentru publicitatea difuzată în favoarea Reghinei Apostolova – la „RTR Moldova” și „Moldova1” câte 90 de mii de lei, iar la „Radio Plai”, alte zece mii de lei.

Anatol Șalaru susține că dispune de documentele bancare ale acestor tranzacții, iar PUN a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită anularea înregistrării în cursa electorală a candidatei Reghina Apostolova. Directorul executiv al PUN a făcut referire la legislația R. Moldova care interzice finanțarea concurenților electorali din afara statului, inclusiv de către persoane fizice străine.

Președintele executiv al Patridului Unității Naționale se arată încrezut că asemenea caz nu este doar unul, iar instituțiile statului trebuie să investigheze finanțarea candidatului partidului socialiștilor. Șalaru a mai adăugat că e timpul ca penalul Ilan Șhor să-și încheie activitatea politică în Republica Moldova.

De cealaltă parte Ilan Șhor declară că toate acuzațiile aduse împotriva candidatului Reghina Apostolova sunt minciuni, având drept scop scoaterea candidatului Partidului Șhor din cursa electorală. Mai mult, primarul de Orhei amenință că va prezenta dovezi pentru a-l elimina pe candidatul PUN, Constantin Codreanu, din cursa electorală.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button