MAGAZIN

Candidatul Partidului Șor OUT! CEC a demonstrat că nu se poate

Distribuiți acest articol!

Candidatul Partidului Șor, OUT din campania electorală. Judecătoria Chișinău a decis astăzi excluderea candidatului Partidului Șor, Reghina Apostolova, din cursa electorală . Aceasta a fost exclusă după ce a primit 200 mii de lei din Federația Rusă, bani folosiți pentru campania electorală.

După aproape două ore, magistrații de la Judecătoria Centru au admis cererea Partidului Unității Naționale de a o exclude pe candidata Partidului Șor din alegerile locale din 20 mai. Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la funcția de primar al Chișinăului, a fost retrasă din cursă, asta după ce, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a admis sesizarea Partidului Unității Naționale care se referă la finanțarea ilegală de către cetățeni străini a candidatei.

Partidul Șor a organizat astăzi și o manifestație de susținere a Reghinei Apostolova, în fața sediului Judecătoriei care a examinat cazul. Reprezentanții formațiunii au declarat înainte de decizia instanței că vor recurge la acțiuni de protest dacă Reghina Apostolova va fi exclusă din cursă.

Reghina Apostolova a anunțat că va contesta decizia instanței, pe care o consideră nemotivată. De asemenea, Partidul Șor a anunțat că va depune demersuri împotriva candidatului PUN, Constantin Codreanu și al PAS-PPDA, Andrei Năstase pentru că ar fi promovat mesaje ale unor politicieni străini în susținerea lor.

Amintim că , PUN a cerut eliminarea Reghinei Apostolova din cursa electorală. Președintele formațiunii, Anatol Șalaru a spus că deține acte care arată că au fost transferați 200.000 de lei pentru achitarea spoturilor electorale ale Reghinei Apostolova de pe conturile unei companii care ar avea în calitate de fondatori persoane din Federației Ruse.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button